Dagboek 2017

31 december
Ik ga straks naar het vuurwerk kijken. Jullie ook?

29 december
Vandaag ben ik op de Soesterduinen geweest. Ik ben hier al vaker geweest hoor. En daarna nog gespeeld met mijn vriendje Rik, eerst in de tuin en daarna binnen.

1e kerstdag
Deze keer worden de cadeautjes op de kast gelegd.

Bij de kolenkachel hangt een kerstsok met de tekst: Santa I’have been a good doggie. Er zat er een rond bot in.  Haha, vrouwtje kan op internet geen plaatje van een rond hondenbot vinden. Het is een lekker bot, alleen vasthouden gaat een beetje moeilijk.

 


Verder ben ik natuurlijk behulpzaam bij het uitpakken van de andere cadeautjes en versnipper het papier keurig in mijn mand.

 

 

Maar er bleek ook nog een pakje voor mij te zijn met verwenkoekjes.

 

                                                      

18 december
Ha ha, mijn zusje Hanna doet net zo gek in de sneeuw als ik. Ook zij zoekt de sneeuwballen die haar baas gooit en kan ze dan niet vinden, dus steekt ze haar snuit in de sneeuw maar vindt ze niet.
Gelukkig hoeft ze nog maar 1 x per maand naar de fysio. Ze probeerde langs een hindernis te lopen, maar daar trapte de therapeute niet in.  Dus ging ze toch maar over de hindernis en door de waterbak lopen, ach eigenlijk heeft ze het best naar de zin daar, mailde ze mij.  Dit soort gymnastiek is goed voor haar.

vervolg 11 december
Vanmorgen dus in de tuin gespeeld, vanmiddag in het park met mijn vrienden en vriendinnen. De grote zwarte hond is Joep en die kleine witte is Sita. Ja, toch wel moeilijk te zien wie wie is….. Op de middelste foto staat Joep rechts. Op de linker foto ben ik de meest linkse, en Sita is niet zo moeilijk te vinden. Toch eens aan vrouwtje vragen of ze niet van dichterbij foto’s kan maken

11 december
Gisteravond heeft het behoorlijk gesneeuwd. Om half 11 doe ik nog een klein rondje om te plassen. Nu moest ik natuurlijk even ravotten in de sneeuw. Ik heb gesprongen naar de sneeuwballen die het vrouwtje gooide of zocht op de grond of ik de sneeuwballen kon vinden. Nee dus. Vanmorgen vroeg in de tuin gespeeld en geprobeerd onder de sneeuw te kijken. Ik beweeg te veel zodat de foto niet scherp is geworden. 

1 december
Tussen de middag loop ik steeds met Joep en Sita door het park. Heerlijk samen rennen en ja…. ook vies worden. Doordat het de laatste dagen geregend heeft, staat het grasveld behoorlijk blank. Vooral Joep en ik vinden het te gek om dan over het grasveld te rennen, het water en de blubber spat zo op, dat onze buiken heel nat en vies worden. Ach thuis worden we wel weer afgedroogd en schoongemaakt. En om half 5 is het al zo donker geworden, dat ik nauwelijks zichtbaar ben, gelukkig heb ik een witte borst,  Joep is helemaal zwart, die zie je niet, maar Sita is wit, nou ja wit, aan het einde van de wandeling toch niet helemaal meer. Zo, ik heb mijn brokken op en ga maar even  .

30 oktober
Even vertellen hoor.  Er is boxer-mal gevuld met zeep. Daarna is de afdruk geverfd. Eenvoudig verteld, maar het is best een hele klus geweest.
Gelukkig hoefde ik niet te poseren maar is er een foto als voorbeeld gebruikt.

12 oktober
Ik ben nog een week op een camping geweest, uiteraard met de baas en het vrouwtje. We hebben o.a. door de bossen gelopen en tijdens het lopen/rennen heb ik het bos wat opgeruimd.

25 september

Gisteravond was ik, samen met baas en vrouwtje, op visite. Even later kwam boxer Wiep binnen die mij graag wilde zien. We konden het goed met elkaar vinden.
De foto is wel wat bewogen, wij gaan natuurlijk er niet echt voor zitten.

 

 

 

16 september

Vandaag al weer een jaar geleden dat ik afscheid moest nemen van Nikkie. Wat gaat de tijd toch snel. 

 

Gisteren was het grasveld in het park weer een zwembad, kan ook niet anders na al die regen. Ik loop nog steeds om de plassen heen, maar ren wel samen met Sita en Joep over het grasveld waar heel veel water op staat.  Dan maakt het me niet uit dat ik nat word. Want als ik weer thuis ben, dan word ik toch afgedroogd, maar soms lukt het me om me eerst uit te schudden als ik net binnen ben, zodat alles nat is, haha. Tja, toch sneller die handdoek over me heen gooien…….

27 augustus
Mooi weer, dus vroeg van het zonnetje genieten

5 augustus
In de maand juli ben ik naar Frankrijk geweest.  Dennis en Yvonne gingen in de hoge Alpen  een 4-daagse mountainbike-prestatietocht doen.  De baas en het vrouwtje wilden dit graag zien en dus gingen wij ook op pad. Halverwege Frankrijk hebben we elkaar ontmoet en zijn we samen verder gereisd. Eerst naar Meaudre (zuiden van Grenoble) om aan de hoogte te wennen en dan verder naar Bramans (bij Col de Mont Cenis (Italië)) .  Het was best wel warm, maar gelukkig was er ook schaduw. Het was super om te zien hoe ze moesten klimmen. Ik moet er niet aan denken dat ik op een dag 1000 meter achter elkaar moet klimmen……. En natuurlijk ook weer afdalen. Dennis en Yvonne hebben gefilmd, ik ben benieuwd wat ik te zien krijg. Vast heel mooi.
Ik ben blij dat ik ook nu weer mee mocht. Deze reis zat ik op de achterbank. Ik zag nu veel meer (als ik niet sliep) en kon af en toe mijn kop uit het raam steken.

 

24 juni
Gisteren is mijn zusje Hanna bij de fysiotherapeut geweest. Ze heeft haar kruisband gescheurd. Eerst moest ze op een rubberen mat en ballen wandelen en daarna moest ze in een bak water lopen, waar ook nog de bodem van bewoog. Ze moest wel in die bak blijven lopen anders kwam ze met haar billen tegen die koude ruit aan. Dit moet ze dan voorlopige iedere week 3 x 5 minuten doen. Ze krijgt dan sterkere spieren in haar poten.

Doe maar goed je best Hanna!

21 mei
Over stenen klauteren kan ik ook en heb dus mijn diploma  “rotsblokken wandelen” gehaald.

Champ de Roches

18 mei
Vandaag in Herpelmont  op de camping gekomen. Even snuffelen en ja, dit is een goede camping. En wat doe je dan?

Van Nikkie geleerd dat je dan moet gaan rollen.

 

 

 

29 maart
Boven is een stoel voor mij neergezet zodat ik naar buiten kan kijken. Ik kan zo alles goed in de gaten houden.

17 maart
Het is al weer een tijdje geleden dat het vrouwtje in mijn dagboek schreef. Nog steeds gaat Joep met ons mee. Goh wat kunnen we lekker samen rennen door de struiken en vlak langs bomen.
Eén keer dacht vrouwtje op tijd achter een boom weg te duiken, maar Joep (ca. 55 kg) raakte toch haar knie. Gelukkig ging het de volgende dag weer beter met haar knie.
Verder heb ik niet zo veel te melden. Het gaat goed met me. Ik ren en speel met allerlei honden, groot en klein, kauw op mijn bot, floss regelmatig. En van de week toen het zonnetje scheen, wilde ik weer de tuin in. Heerlijk in de zon liggen of hangen tegen de muur.

2 februari
Toen ik gisterenavond om 11.00 met het vrouwtje nog even naar buiten ging om een plasje te doen, was het helemaal wit. Eerst heb ik een plasje gedaan en daarna heeft het vrouwtje een paar sneeuwballen in de lucht gegooid en soms ving ik er eentje. Vandaag zijn we met z’n drieën naar het park gegaan. Mijn vriend Joep, een rotweiler, gaat op zondag niet mee. De rest van de week wl, daar zijn baas geblesseerd is. In het park zijn er natuurlijk wat foto’s gemaakt.

 

18 januari
Vandaag was het koud buiten, maar dat maakt mij weinig uit. In het park bij ons in de buurt waren de bomen wit. Kijk:

op een stuk gras lag gisteren een dun laagje ij waardoor ik heen zakte, nu kon ik er op staan, best wel glad!

17 januari
Het wordt koud vannacht. Vrouwtje zag deze foto op Facebook van mijn zusje Hanna. Net een nest puppies, nou ja puppies……

1 januari
Ik wens al mijn vriendjes en vriendinnetjes een leuk en gezellig 2017 toe.
Oudejaarsavond was ik bij Cibby. Helaas is zij bang voor het vuurwerk en verdween dan ook naar boven.

Ik heb er van genoten en stond met mijn poten op de vensterbank en keen naar alles wat de lucht in vloog.