Dagboek 2022

19 december
Gisterenmiddag om 4 uur heb ik al mijn rondje gelopen want de baas wilde voetballen kijken. Om half 11 nog even een laatste plasrondje. Baas en ik liepen de tuin uit en langs ons hek. Niets aan de hand want de baas had hier gestrooid. Maar toen…… de stoep was een ijsbaan. 5 meter verder aan de andere kant van de straat ligt ook een grasstrook waar ik kan plassen. De baas glibberde en mijn poten ook. We keken elkaar aan en we zijn omgedraaid en langs het hek de tuin weer in. De baas zei nog tegen me dat ik wel in de tuin mocht plassen. Maar dat doet een opgevoede hond niet. Dus mijn mand in en lekker gaan slapen. Tijdens mijn iets vroegere ochtendrondje moest ik wel 2x plassen.
Ook in België was het glad. Thor en zijn baas waren net Bambi.

16 december
Vanmorgen stap ik naar buiten voor het ochtendrondje met de baas, blijkt de stoep wel een ijsbaan. De baas liep heel voorzichtig en dat heb ik dan ook maar gedaan. Toen ik op het gras een plasje ging doen, kraakte het onder mijn poten. Wel heb ik op het witte grasveld kunnen rennen. En nu lig ik heerlijk in de kamer op mijn stretcher van het zonnetje te genieten.

12 december
Als mijn belgische boxervriend een uurtje alleen is geweest en zijn bazen komen weer thuis, dan is hij net een knuffelbeer. Hij blijft tegen ze op springen en wil knuffelen. Thor weegt wel 35 kg.
Als mijn bazen thuiskomen, dan sta ik niet altijd meteen op. Soms vind ik dat ze te vroeg terug zijn. Maar komt er iemand anders binnen, dan spring ik wel tegen die persoon op en weet dan niet van ophouden.
Ik ben de vijfde boxer hier thuis en Thor is ook de vijfde boxer in huis.
Ik heb nog niets gesloopt en Thor ook niet, zelfs geen pantoffels. We lijken in dit opzicht wel broer en zus.
Ik laat ook alle knuffels die het vrouwtje heeft gehaakt keurig met rust, ook al staan/liggen ze op de grond. Wel mijn aap krijgt af en toe vliegles. Gelukkig is aap boxerproef.

18 oktober
Nu eens zie je me vanuit de tuin kijken om te zien of er iemand langs het hek loopt.

17 oktober
Het is buiten droog en kan de baas weer de afgevallen blaadjes in de tuin bij elkaar vegen.
Eerst moet ik even over de blaadjes lopen, dan is het net of je in een bos bent.


Vrouwtje vond nog een foto van Nikkie uit 2010.

En dan gaat de baas vegen…….. Zo leuk om te “helpen”.

8 oktober
Baas en vrouwtje kwamen terug van boodschappen en hadden o.a. grote koeken voor mij gekocht en een speelgoedbeest: een aap.

Die aap ging natuurlijk meteen mee naam mijn mand om te snuffelen.

24 september
Vandaag was het vrouwtje bezig met een tuinstoel. Ze had hem ingeklapt en even binnen gezet. En ja wat doe je dan als boxer:

erop zitten en even naar de camera kijken.

9 september
Vandaag ben ik jarig!!! 3 jaar ben ik geworden.
Van mijn vriend Thor kreeg ik deze mooie foto:

Ik ben nu op een camping waar ik heel graag kom. Nu ik 3 ben, vond de baas dat ik niet meer aan de lijn hoef bij de caravan maar los mag. En ik loop niet weg, goed hè. Ik ben trots op mezelf dat ik dit zo goed doe.
Yvonne is op mijn verjaardag gekomen. En ze heeft haar vriendin meegenomen en die heeft een hondje van 4 maanden mee. Ras weet ik ff niet, maar ze heet Nessie.
Wat een lief beestje is dat. We hebben even samen in het bos gerend. Niet te lang, want dat mag Nessie nog niet. Natuurlijk is er een foto gemaakt en zelfs een filmpje.

bij mijn favoriete boom

Ze blijven nog een paar dagen, dus ik kan vast nog wel een keertje met Nessie spelen.

23 augustus
Op dit moment weet ik eigenlijk niet zo veel te schrijven.
Ja, dat het af en toe behoorlijk warm is. Dan lig ik toch maar het liefst op de stenen vloer thuis. Soms ga ik voor de tuindeur zitten, want ik wil dan even zonnen, maar merk dan dat het in de zon wel erg warm is en ga maar weer naar binnen.
Met die hete dagen zijn we om half 5 niet naar het park gegaan, maar naar een ander losloopgebied waar ik onder bomen kan lopen, toch een stukje koeler.

3 juli
Yvonne las onderstaande in een blad:

Uw boxer is voorgeïnstalleerd met de hoogste software en hardware.
Dit omvat de loyaliteitschip, de liefde-voor-iedereen-chip, de leve-de-lol-chip en natuurlijk de zeer populaire chaos-chip.
Ze draaien allemaal op het What the hell-besturingssysteem 12.2.
Hoewel dit al vele jaren in omloop is, hebben we geconstateerd dat het gewoon niet kan worden verbeterd.

30 juni
2 filmpjes: over een rooster lopen op hoogte en in water steentjes zoeken.

28 juni
Ik ben weer terug van weggeweest.
Voor het eerst in mijn leven ben ik in Frankrijk geweest. Het was genieten maar moest eerst wel wennen. We begonnen de reis in Limburg, dat is bekend terrein voor mij. Daarna zijn we naar Luxembourg (Berdorf) gereden. Ik stapte uit de auto en dacht: waar ben ik nu? Geen gras buiten de camping, wel veel bladeren op de grond. Het duurde even voor ik een geschikt plekje vond om te p&p.
Ik heb hier fijn kunnen wandelen over stenen geklommen. Ik heb zelfs over een rooster gelopen.

In Frankrijk waren er leuke muurtjes waar ik dan even over heen moet kijken.

Naar een waterval lopen/klimmen is gaaf, vooral als je over stenen/boomwortels moet klauteren. Ik trok het vrouwtje naar boven, de baas deed het op eigen kracht.

En als ik dan weer terug kwam op de camping, dan kroop ik gauw onder de caravan en daar dronk ik water. Onderweg dronk ik uit mijn eigen waterfles.

onderweg in een dorpje even in de schaduw uitrusten

Ik ben op wel 10 verschillende campings in Frankrijk geweest. Na 10 dagen had ik wel door dat je overal kan p&p.

ik lig in mijn mand, zelfs als hij even op mijn ligbed staat

In de caravan kan ik ook gek doen:

zoooooo moe


Op de camping in Die heb ik in de Drôme gestaan.

hier is het water nog koud
volgende dag lekker koel water.

Hé, waarom staat mijn mand op de ingeklapte tafel in de caravan?

O ja, we gaan weer naar een volgende camping.

Het is nu echt leuk om zo met de caravan steeds op een andere plek te zijn.
Pssss ik had dit al in het dagboek van Nikkie en Heike gelezen, maar je moet het toch echt zelf meemaken. Zij waren pas een half jaar toen ze naar Frankrijk gingen, ik al 2,5 jaar.
Je ” spreekt” andere honden, je kan klimmen en klauteren. Gedeeltes mocht ik ook los lopen. Maar het hoeft van mij niet zo warm te zijn. Soms liep ik snel van schaduwplek naar schaduwplek. Baas, vrouwtje: Gaan we volgend jaar weer met de caravan trekken?

Nog een paar foto’s:

even knuffelen
achter vrouwtje aanlopen als we dalen

26 april
We zijn weer terug uit de Achterhoek. Heerlijk 3 weken op een camping geweest. Je loopt zo het bos in vanaf de camping. Helaas had het de eerste week wat geregend zodat er plassen op de zandpaden lagen. Dan moest ik toch wel even aan de lijn.

Maar voor de rest kon ik lekker loslopen en rennen. Met takken slepen, soms zo groot dat ik moeite had om tussen 2 bomen door te komen. Heuveltjes op- en afrennen. Soms gingen we naar een speciaal losloopgebied waar ook mtb’ers mogen komen. En dat is gaaf. Ik deed dan net of ik een mtb’er was en rende als een gek over het parcours. Super!!!!!

Ik heb een veldbed gekregen. Kijk:

Er kan ook een zonneluifel op, maar die heb ik nog niet helemaal door.

Pas als het echt heel warm wordt, zal ik er wel onder gaan liggen, denk ik.

25 maart
Er ligt een opgevouwen mat in de tuin. De baas wil weten hoe groot de mat is, maar ik, ik ga daar natuurlijk op liggen. Lekker zacht!

24 maart
Het zonnetje schijnt, dus hup de tuin in. Ik mocht niet eens helpen met plantjes in de aarde zetten, pfff.
Ze waren me even kwijt, want ik had me verscholen achter een stenen boxer, haha.
Toen ze me riepen, deed ik mijn kop maar even omhoog.

23 maart
Vrouwtje had zomaar haar telefoon mee naar het park en kon een foto maken van Beppie, een Duitse Dog van ca 6 maanden.

15 maart
Vrouwtje schaamt zich dat ze een tijd niet in mijn dagboek heeft geschreven.
We zijn al een aantal weken niet meer in het loslooppark geweest. Dat komt omdat het er zo nat is geweest. Op sommige plekken waren de paden overstroomd. Ernaast was het een en al blubber, niet dat ik dat erg vind hoor. Het liefst spring ik daar ook doorheen, maar in plaats van een bruine boxer ben ik dan echt een zwart hond geworden. Ook het grote grasveld leek wel een waterplas.
Maar er is een alternatief losloopparkje in de buurt gevonden. Ik krijg dan wel wat zwarte poten maar mijn buik en rug blijven schoon.
Maar sinds afgelopen zondag kom ik weer in mijn vertrouwde park en heb mijn vrienden weer gezien en ook wat nieuwe honden. Heel gezellig.
Een filmpje met mijn vriendin Indy:

Zo, en nu ga ik naar buiten, want het zonnetje schijnt.

9 januari
Ook thuis wil ik soms wel buiten kijken naar de weg, maar dat gaat niet.
Dus leg ik mijn kop maar op de vensterbank en kijk de tuin in. Bah regen.

3 januari
Vandaag zijn we weer naar huis gegaan. Na 1 km rijden heb ik mijn ogen dicht gedaan en vlakbij huis, 2,5 uur later werd ik wakker. Ik moest echt even bijslapen.

Ik heb 10 fijne dagen in zuid-limburg gehad. Dennis en Yvonne waren er ook. Heel gezellig.
Iedere morgen heb ik ze uitbundig begroet.
Ik heb veel gewandeld, ook door veel blubber, en door weilanden gerend.

1 januari
Ook nu was ik weer blij dat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Of toch wel?
Nog leuker was dat ik met oud en nieuw niet thuis was, maar in zuid-limburg. In de verte heb ik siervuurwerk gezien, dat was wel mooi. Ik kon daar prima voor het raam staan.
Maar als er mensen voorbij liepen of fietsten, minstens 15 meter van het raam, dan moest ik wel blaffen. Ik wil gewoon de hele dag alles in de gaten houden.

Ik wens al mijn vriendjes en vriendinnen een mooi hondenjaar 2022.