Dagboek 2021

21 november
Vandaag kwam er een vreemde hond in het park. Daar waren Endy, Shadow en ik niet blij mee en gingen dat hondje te lijf. De hond werd zelfs opgetild door zijn baas en toen gingen wij uiteraard springen. We kregen een standje van onze bazen.
Even later komt er weer een vreemde hond het grasveld op. Endy en ik bleven deze hond aankijken, zo van jij bent wel leuk. Kan ook niet anders, want dit was een boxer.
Hij werd enthousiast door ons ontvangen en met zijn vieren hebben we heerlijk gespeeld.

3 boxers en een stabij

9 november
Alleen ik mag ook de stok vasthouden van Endy. Geen één andere hond mag dat.

6 november
Vandaag waren we in de Soesterduinen aan het wandelen. Heel veel zand waar je helemaal uit je dak kunt gaan. Hard rennen, kop in het zand steken, veel andere honden begroeten enz.
Ik heb gehoord dat Nikkie en Heike hier ook graag kwamen en ook gek deden, net als ik.
Omdat we boxers zijn???

Bij de auto water gedronken, in de auto gestapt en voordat we het parkeerterrein af waren, lag ik al lekker te

4 november
Sinds 2 jaar staat mijn mand in dit fijne huis.

onderweg naar mijn nieuwe thuis

31 oktober
Tijdens mijn middagwandeling zie ik in de verte een boxer aankomen. Het leek net of ik in de spiegel keek, zo leek deze hond op mij. Zijn bazin vertelde dat hij uit de Achterhoek komt.
Even verder praten en wat denk je, hij is ook een Hilarius-boxer. We hebben zelfs dezelfde moeder. Hij is 11 maanden jong en iets groter dan ik ben.

20 oktober
Bij mijn zusje Yett zijn op 28 september 6 puppies geboren, 3 meisjes en 3 jongetjes, allemaal gele boxers.

4 oktober
Dierendag! Voor mij is het altijd dierendag, want ik word elke dag wel verwend. Ik heb een goed leven hier!!!! Wat ik nog wel moet afleren is trekken aan de riem. Moeilijk is dat hoor.

Ik heb een nieuwe mand gekregen, die ook mee mag in de caravan. Overdag heb ik mijn grote mand en ’s avonds slaap ik in deze iets kleinere mand.

2 oktober
Deze foto ben ik helemaal vergeten: Als ik dan in de caravan op de bank mag, dan heerlijk tegen de baas aanleunen, zit zo lekker!

1 oktober
We zijn al weer een week thuis. Vrouwtje heeft in de vakantie foto’s gemaakt en wat foto’s waar ik op sta mogen op mijn site:

13 september
Vanmorgen ben ik naar Haaksbergen geweest, de plaats waar ik 2 jaar geleden ben geboren.
Ze vonden me een hele mooie boxer geworden en groot voor een meisje.
Yuul en Yet zijn daar blijven wonen en ik hoorde dat ik tante ben geworden.
Yuul heeft 9 puppies gekregen, 5 reutjes en 4 teefjes.
Yett gaat over ca. 3 weken moeder worden.
Baas en vrouwtje hebben daar koffie gedronken en zitten kletsen en ook nog foto’s van mij laten zien.
Daarna weer terug naar de camping gereden en gaan wandelen, rennen, met stokken sjouwen, maf doen enz.

9 september
Ik ben jarig vandaag.

Ik heb een nieuwe floss gekregen en meteen gekeken of ie wel boxerproef is. En wanneer de baas en vrouwtje koffie drinken, krijg ik altijd een hondenkoekje. Nu kreeg ik een grote koek.

8 september
We zijn met de caravan op pad in de Achterhoek. Hier kan ik vanuit de camping zo het bos inlopen. Natuurlijk sleep ik met takken, ren als een gek weg en dan om bomen heen en weer terug naar de baas. Je kan wel zeggen dat ik de afstand 3x afleg. Soms moet ik ook over een boomstam springen, en ja het vrouwtje was deze keer op tijd met afdrukken:

actieeeeeeee

’s Avonds ben ik dan zo moe, dat ik om 8 uur ga slapen tot de volgende morgen 8 uur. Dan is mijn batterij weer volledig opgeladen.

26 augustus
Gisteravond was Yvonne weer hier. Ik begroet haar altijd zeer enthousiast, soms te enthousiast, hoewel ik haar geen bloedneus meer bezorg.
Wanneer zij op de bank gaat zitten, wil ik altijd bij haar zitten of nu ja, liever liggen.
en dan………… vallen mijn oogjes dicht.

25 augustus
Vrouwtje is al een tijdje bezig met haken. Ik zie op een rek paashazen, allerlei beren en verschillende koeien staan. Nu heeft ze een patroon van een boxer gekregen en gehaakt.
Deze 2 boxers blaffen nooit.

24 augustus
Gisteren ben ik bij de dierenarts geweest voor mijn jaarlijkse controle en inentingen, mijn APK. Eerst mocht ik op de weegscheel: 29,6 kg. Ik ben wel wat aangekomen, maar heb dan ook 10 dagen niets gedaan vanwege mijn kennelhoest. Ik mocht op een tafel staan die omhoog ging. Ik was even onder de indruk. De arts heeft me helemaal bekeken en beluisterd. Ik vond alles prima. Toen de injectie in mijn nek, niets van gevoeld. Vrouwtje vroeg toen of ze mijn kop even moest vasthouden voor de neusspray tegen kennelhoest, maar die zat er ook al in. Ik heb geen kik gegeven. Ze zei dat ik het keurig deed voor een bijna 2-jarige boxer. Natuurlijk kreeg ik een paar koekjes.
Daarna mocht de baas afrekenen bij de balie. Daar moest ik natuurlijk mijn poten tegen aanzetten. Ik kon net niet de pincode zien die de baas intoetste.
Ik kan er weer voor een jaar tegen.

19 augustus
Onderstaand stond in een boxerblad:

Te vaak wordt de baas gevraagd “waarom is zij zo gek?”
Te vaak wordt de baas gevraagd “waarom weer zo’n platbek?”
Te vaak wordt de baas gevraagd “zo wild is toch niet leuk?”
Te vaak wordt de baas gevraagd “heb je nou nooit een schram, blauwe plek of deuk?”

Te weinig wordt gevraagd “waarom zo’n lieve snoet?”
Te weinig wordt gevraagd waarom je zulke gekke dingen doet.
Te weinig wordt gevraagd “waarom is zij zo lief?”
Te weinig wordt gevraagd ” is zij dan echt zo’n hartendief?”

De B staat voor brutaal, op haar eigen gekke manier,
De O staat voor stuk onbenul, zo leuk als ik dat vind,
De X staat nu nergens voor, want de rest zegt wel genoeg,
De E die staat voor extreem, extreem lief, mijn lieve boef,
De R die staat voor reusachtig, want zoveel liefde geef je ons.

Dus vraag nu eens niet zoveel, maar zeg gewoon tegen mijn baas wat je er van vindt!
Want een BOXER is een vriend met het karakter van een kind!
Een hartendief.

16 augustus
Gisteren ben ik sinds 11 dagen weer in het park geweest om met andere honden te spelen en te rennen. Ik ben ziek geweest.
11 dagen geleden moest ik ’s avonds erg hoesten. De baas dacht eerst dat ik me in mijn koekje verslikt had. Maar ook ’s nachts bleef ik hoesten. De volgende dag heeft vrouwtje de dierenarts gebeld. De dierenarts hoorde me op de achtergrond hoesten en zei dat ik kennelhoest had.
Ha ha, dacht ik, ik kom nooit in een kennel, maar je krijgt het ook gewoon van andere honden waar je mee in aanraking komt. 2 dagen ervoor had er een zieke hond in het park gelopen, niet verstandig van die baas. Ik heb heel wat gehoest en daar werd ik heel moe van, dus ik sliep veel. Ik kreeg honing in mijn bak, is goed voor je keel zei de baas. Dat was eerst even snuffelen, maar bleek lekker te zijn en inderdaad goed voor mijn keel. Na een week ging het weer beter met me en mocht ik een klein stukje hardlopen.
Nu ben ik weer helemaal de oude. Nou ja oude, ik ben ruim 23 maanden jong.
Volgende week mag ik naar de dierenarts voor mijn jaarlijkse apk-keuring en inentingen. Dit mocht niet eerder omdat ik ziek was.
Inmiddels zijn er meer honden die ook in het park komen, die kennelhoest hebben (gehad).


13 juli
Na mijn dagelijks uitje in het park, waar ik met allerlei honden ren, heeft het vrouwtje van mijn vriendin Endy wat foto’s gemaakt.

eerst even uithijgen
ik duw mijn snuit in de grond en Endy maakt haar snuit schoon
mijn tong komt iets minder ver
een kusje en dan weer naar huis

5 juli
Het is me weer gelukt om met 2 ballen in mijn bek rond te rennen.
Billy rende achter een bal aan die gegooid werd, maar ik ben gewoon veel sneller, dus die bal was voor mij. Toen werd er een bal voor Max weggegooid. Max en ik rende daar achteraan, maar Max liet de bal liggen. Even de eerste bal iets anders in mijn bek genomen en toen kon nummer 2 erbij. En probeer dan maar eens die ballen van mij af te pakken. Ze kunnen dan roepen wat ze willen, maar dan staan mijn oren “uit”.
Helaas staat het niet op de foto.

18 juni

Mijn belgische vriend Thor is vandaag 1 jaar geworden. Hij blijft keurig zitten met z’n bal (zo’n bal wil ik ook wel) zodat zijn baas een mooie foto kan maken.

17 juni
Bazin van boxer Endy heeft weer een paar foto’s door mijn “uitkijkje” gemaakt.

16 juni
Er zijn nog een paar foto’s gevonden van Limburg.
Maar eerst een filmpje van mij met de koeien:

wat ruik ik? daslook. bah dat stinkt
pootafdruk en uitlijder in de modder
Achter het hek staat een schaap, ook een leuk beest. Aan de zijkant was het schaap beter te zien, maar daar kreeg ik een schok van het schrikdraad. Ik viel in slow-motion om. Baas en vrouwtje schrokken wel, maar ik stond snel weer op en had nergens last van. Pffff was wel ff schrikken. Heet het daarom schrikdraad?

7 juni
We zijn weer met de

op pad geweest naar Zuid-Limburg. We stonden op een boerencamping met koeien. Vorig jaar vond ik koeien maar niets, maar nu zijn het mijn vriendinnen geworden. Koeien waren ook vriendinnen van Nikkie en Heike heb ik horen zeggen.

en ik durf de koe ook een kusje te geven

De ene keer lig ik op het gras, de andere keer in mijn mand, nou ja in….

Ik heb heerlijk gewandeld in Limburg. Deze keer ben ik niet afgevallen. In Limburg mag je op weinig plaatsen los lopen, gelukkig weet de baas die losloopplekken te vinden. Hardrennen moet wel even om mijn energie kwijt te raken. Maar aan de lijn lopen is ook niet erg, vooral niet als we zo’n 10 km wandelen. Zou ik los lopen dan worden het er al gauw 15. Ik heb liggen zonnen, dan weer in de schaduw omdat het te warm werd, maar ook drijfnat geworden van de regen.

Belgische koeien ook aandacht geven
even uitrusten

Om 8 uur ’s avonds is mijn batterij bijna leeg.
Ik ga dan lekker slapen tot ’s morgens 8 uur. Mijn batterij is dan weer helemaal opgeladen.

5 mei

Een mondkapje waar het voor is, dus niet over mijn neus

29 april
Precies een maand later schrijf ik weer in mijn dagboek. Dat komt omdat we 3 weken met de caravan zijn weggeweest. We stonden vlakbij een bos, in Gelderland.
Op een ochtend werd ik wakker en toen lag er sneeuw. Raar hoor. Yvonne, die voor een paar dagen kwam, sliep in een tentje.

Na een lange wandeling mocht ik bij Yvonne even uitrusten.

In het bos mocht ik op de meeste plekken loslopen. Als ik wel aan de lijn moest, werd ik geroepen en kreeg ik een koekje. De ene keer kwam ik meteen, de andere keer duurde het even, want dan rook ineens iets of zag een mooie tak liggen.

Uiteraard heb ik ook met takken lopen slepen, soms wel met eentje van 4 meter lang.
Ook heb ik over planken moeten lopen, omdat er normaal gesproken water ligt, maar nu even niet.

Het ontbijt stond klaar op tafel, ik had natuurlijk mijn brokken al op, en dacht, ik kan ook wel aan tafel gaan zitten. Wie weet krijg ik ook wel een boterham.

Baas, ik lust ook brood hoor.
gezellig zo!

Wat ook leuk is, is met een dennenappel in je bek lopen. Na 1,5 km is ie toch wat kleiner geworden.

zoek het verschil…..

Ook leuk, maar dat vonden de baas en het vrouwtje niet, is dat ik een zwart veld opliep waar ze net gegierd hadden. Aan de rand van dat veld lag een plas gier. Mmmmm 😜, ik kreeg wel een vieze bek en zwarte poten. Pas ’s avonds laat kreeg ik wat te eten. De volgende dag heb ik een paar keer zwart gepoept.

Hieronder nog een paar foto’s.

29 maart
Sinds een paar weken ligt mijn kleine mandje naast mijn mand.
Hier in wordt iedere avond mijn speelgoed in gedaan. En wat is er nou leuker, dan alles er weer uit te halen. s Ochtends na mijn uitlaatrondje en eten, pak ik het mandje beet aan de zijkant, even schudden en ja hoor alle speeltjes vliegen eruit. Daarna sleep ik het mandje in mijn mand en ga er op liggen slapen. Of ik leg het in de zon en ga er op liggen, lekker zacht.

9 maart
Hoera, vandaag ben ik 1,5 jaar geworden.
Het gaat prima met me. Ik mocht natuurlijk vanmorgen op de weegschaal samen met het vrouwtje, daarna zij er alleen op en even rekenen. De uitkomst is dat ik 27,3 kg weeg. Ik ben dus maar 3 ons in 2 maanden aangekomen. Het voordeel van dat ik niet veel weeg is, dat ik, als ik lief kijk en voor de baas ga zitten, af en toe een extra koekje krijg.
Ik zal aan het vrouwtje vragen of ze weer eens wat foto’s van me maakt.

4 maart

Het vrouwtje van Indy heeft een gipsen afdruk van mijn kop gemaakt en naar aanleiding van foto’s die geschilderd. Ha ha, je dacht toch niet dat ik al die uren ging poseren!
Ik ben best trots op het resultaat.

8 februari
Nog een paar foto’s in de sneeuw:

en nu ga ik steeds voor de tuindeur zitten: kom, laten we buiten gaan spelen in de sneeuw.

7 februari
Vanmiddag met mijn vriendinnen nog in de sneeuw gerend. De bazen stonden in de ijzige kou toe te kijken.

7 februari
Ligt er ineens allemaal sneeuw toen ik wakker werd.
Samen met de baas naar buiten voor het ochtendrondje.
Maar waar moet ik nu poepen? Helemaal gebukt onder struiken ben ik maar gaan zitten.
Hè hè dat ben ik kwijt.
Na het eten in de sneeuw in de tuin gespeeld.

zie ik er mooi uit zo?
met een want spelen, het mooiste “speeltje” wat er is
en wat bewegende beelden

1 februari
Best al weer een tijdje geleden dat ik in mijn dagboek heb geschreven.
Ze zeggen dat ik nog steeds een stuiterballetje ben. Klopt eigenlijk wel.
Als bijvoorbeeld Yvonne komt dat blijf ik tegen haar opspringen, ook al zeggen ze dat ik “laag” moet blijven. Ik heb dan gewoon mijn oren “af” staan.
Er is weer een filmpje van Endy (6,5 jaar) en mij gemaakt. En uit die film ook wat foto’s.

we waren behoorlijk vies geworden.

18 januari
Vorige week ben ik door het baasje van Indy en Endy op de film gezet:

Indy en Yuna
Endy en Yuna in de sneeuw

1 januari
Ik was heel blij dat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Ik ben de eerste boxer hier in huis die niet van knallen houd. Siervuurwerk vind ik niet zo heel erg. Maar ongeveer 100 meter verderop werden zelfs vuurwerkbommen afgestoken. Ik zat op de bank helemaal te trillen. Maar gelukkig is het ook weer voorbij.
Ik wens al mijn vriendjes en vriendinnetjes een fijn hondenjaar toe.