Dagboek 2020

9 december
Een maand later en dus ook een maand ouder. 15 maanden ben ik nu en 800 gram aangekomen. Volgende week krijg ik andere brokken want ik hoef dan geen puppy(haha)brokken meer te eten. Het voer wordt een aantal dagen gemengd.
Ik heb al even mogen proeven. Smaakt goed!
Inmiddels zijn er meer honden in het park gekomen, o.a. Sofie (11 weken, een kruising Rotweiler met ?), Maja (?), Frenkie (?).
Wanneer ik een tijd heb kunnen rennen met o.a. Indy, Endy, Shadow (alle drie even groot als ik) en soms met Bollie (Rotweiler) en ik word geroepen dan kom ik naar de baas toe. Ga netjes voor hem zitten, krijg een koekje en word aangelijnd. Daarna heb ik pas tijd om te poepen. Dat doe ik de meeste keren pas als ik aan de lijn zit.

9 november
Vandaag ben ik 14 maanden jong. En ik mocht weer op de weegschaal. Ik weeg 26,2 kg.
Misschien niet zo heel veel, maar ik ren wel veel. Om half 5 ’s middags ga ik naar het park en ontmoet daar mijn vrienden en vriendinnen. We, dat zijn o.a. Indy, Shadow en soms nog een paar anderen, vliegen het hele grasveld over zonder echt te kijken of de bazen in de weg staan. Vaak moeten zij dan ook opzij stappen/springen om een botsing te voorkomen.
Wat ik ook nog steeds leuk vind, is om bij het vrouwtje op schoot te zitten. Ze moet me wel goed vast houden, maar daar vertrouw ik gewoon op. Tja, ik ben wel groot maar voel me nog steeds een puppy
7 november
Ik ben ook maar eens in een stoel aan tafel gaan zitten.

Ik zag een boxerblad liggen en daarin las ik een leuk stukje:
“Buurman Bolderbast komt met zijn pas gekochte hond bij de dierenarts. Als hij aan de beurt is, zegt hij tegen de dierenarts: Ik heb deze hond gekocht als waakhond, maar als de bel gaat, gaat hij in de hoek zitten. De dierenarts denkt even na na en zegt dan: Tja…. dat doen boxers.”

22 oktober
Ik ben even met de baas en het vrouwtje in gesprek.
Zij zitten op de bank en ik, ik zit keurig op mijn eigen bank:

19 oktober
Gisteren was er een klein grijs hondje, een bulletje van een half jaar jong, op het gras aan het rennen met een tennisbal. Ik rende er steeds omheen en ineens kon ik de tennisbal pakken. Niets leuker dan een bal pikken van een ander. Ze bleven maar roepen dat ik de bal moest loslaten, maar ik liet mijn prooi niet los. Ook werd mijn eigen blauwe bal naar me toe gegooid, maar ik hield de tennisbal in mijn bek. Het bulletje ging weg zonder tennisbal. Ik zag mijn blauwe bal weer liggen op het gras. En ja het lukte me, tennisbal en blauwe bal in mijn bek. Toen ook de baas wegliep, ben ik er toch maar achteraan gegaan. Even later, toen ik al aan de riem weer vast zat, kon het vrouwtje de 2 ballen uit mijn bek pakken.

4 oktober
Een zelfde soort foto: wachten op de baas.

3 oktober
Een update van mijn verre stoere boxervriendje Thor. Hij heeft ook ontdekt dat je alleen op een stoel kan liggen.

Ik heb maar 1 kuil in de tuin gegraven, maar Thor heeft al 8 kuilen gegraven. Ik denk niet dat zijn baas er erg blij mee is. Hij kan ook al struiken snoeien, tussen de grond en een halve meter hoog. Hij vindt het niet leuk dat de salontafel lager is gemaakt, zodat hij er niet meer onder door kan. Ha ha, die Thor. Snap je dan niet dat jij gegroeid bent?
Volgens zijn baas is ook hij een luidruchtige boxer, net als ik. We zullen een nieuwe generatie zijn hè.

27 september
Het kamperen zit er weer op. Ik neem voor dit jaar afscheid van het fijne campingleven.

17-24 september
Natuurlijk kwamen we op de wandelingen koeien tegen, maar ook een beeldje met 2 handen bij een vuursteengrot. Daar moest ik het mijne van weten.

10-16 september
We zijn nu in limburg, waar we in mei ook geweest zijn. Ik herkende een paadje waar even verderop rechts een grasveld ligt waar ik kan rennen.

De ene dag stonden er nog hoge maisplanten, de volgende dag waren ze weg. Maar ik zag nog een maiskolf liggen en begon er op te kauwen, maar de mais heb ik zoveel mogelijk uitgespuugd.
Wat is het fijn om op schoot te zitten, bij het vrouwtje of bij de baas.. De andere campinggasten moesten er om lachen, nou ik trok me er niets van aan. Ik ben toch nog een puppy?

Daarna had ik door dat je ook alleen op een stoel kan zitten. Opgestaan is plaats vergaan!


9 september
Vandaag ben ik 1 jaar geworden.

5 september
Iedere keer wordt er gezegd dat ik niet naar insecten moet happen. Maar ja, als er dan zo’n beest om je kop blijft vliegen wat doe je dan. Er naar happen natuurlijk.
Vrouwtje dacht dat ik een wesp had ingeslikt. Ze deed meteen mijn bek open, maar zag niets. Even later ging ik met mijn kop over de grond schuren, er kwamen bultjes in mijn nek en ik moest spugen. De dierenarts werd gebeld en we moesten naar de praktijk komen, 20 min. rijden. Onderweg in de auto ook nog gespuugd. Yvonne zat naast me in de auto, die was na een mtb-tocht naar de camping gekomen en kon meteen mee naar de dierenarts.
De dierenarts zei dat ik niet een echte boxer was, want die is altijd enthousiast. Ik zat heel zielig voor hem. Hij zag meteen dat ik door een bij gestoken was en haalde de angel er met een pincet uit. Ik bleef keurig zitten. Ook kreeg ik een injectie in mijn poot en 2 in mijn nek, eentje was tegen de misselijkheid. Ik vond alles prima. Vrouwtje mocht afrekenen, weekendtarief! Die avond was ik nog heel zielig en de dag erop was ik nog wat rustig. Maar maandag ging ik weer los. Heb ik hier iets van geleerd? Nee, ik hap nog steeds naar insecten. Zelfs naar een libelle.

1 t/m 9 september
Hè, hè we zijn weer op pad met de caravan. Toen er wat spullen in de caravan werden gezet, heb ik zelf ook wat speeltjes er in gelegd, stel voor dat ze dat vergeten te doen.
We zijn nu in Gelderland. Het is hier heel tof. Je loopt vanaf de camping zo een zandpad op en even iets verder op ligt een heuvelig terrein waar ik zo lekker kan rennen.
Verder kan je hier door een mooi bos wandelen. Op sommige stukken mag ik los lopen, maar als ik geroepen wordt, moet ik wel meteen komen, wat niet altijd direct lukt.

In de caravan mag ik soms op de bank zitten, maar meestal lig ik in mijn mand. Nou ja in….

Op de camping moet ik aan een lijn vastzitten. Maar ik kan toch goed zien waar de baas heen loopt.

30 augustus
Thor, inmiddels 10 weken jong, heeft in mijn dagboek gelezen en vast gedacht, als Yuna een kuil kan graven, dan kan ik, een stoere pup, toch niet achterblijven.
Hij kijkt verbaasd dat de baas op het juiste moment een foto van hem maakt.

28 augustus
Er werd weer een foto gemaakt toen ik heerlijk lag te slapen, dit ligt zooooo lekker. Maar al slaap ik, ik hoor toch alles . Dus ook het geluidje van de camera.

16 augustus
Gisteren is Thor, 8 weken oud, naar zijn nieuwe thuis gegaan.
Ik kreeg 2 foto’s. Wat is hij al een grote stoere jongen, hij klimt gewoon meteen op de bank.

13 augustus
Wat was het weer warm vannacht. Een paar keer op een andere plek gaan liggen waar de grond dan even iets koeler aanvoelde. Ik was dan ook vroeg wakker en ben de digitale krant gaan lezen. Toen ik onderstaande strip las, dacht ik, dat kan ik ook doen.


De baas is tenslotte jarig vandaag.
En zo ziet de kuil, nou ja het is wel een smal kuiltje geworden, eruit.

Je mag raden hoe blij de baas was met mijn cadeautje.

10 augustus
Weer een warme dag. Bal en camera mee:

nu lukte het wel om mijn bal te pakken, al ging ik wel kopje onder

9 augustus
Vandaag weer op de weegschaal. Deze weegschaal geeft snel aan hoeveel vrouwtje en ik samen wegen. Dan zij er op, even rekenen en de uitkomst is precies 25 kg voor mij.
Het is een snikhete dag, net als gisteren. Het kleine badje staat in de tuin, maar er zo instappen deed ik gisteren niet. Wel toen ze er een koekje in gooiden, wat ik niet te pakken kreeg toen ik buiten het badje bleef staan. Dus voorpoten erin, snuit wat onder water want het koekje lag al op de bodem. Hebbes.
Vanmorgen naar het strandje in het park. Bal werd in het water gegooid en tja toen moest ik zwemmen en zwemmen en steeds verder want ik kreeg de bal niet te pakken. Aan de overkant van de sloot kon ik even staan, bal gepakt en weer terug gezwommen naar het strandje.
Helaas staat het niet op de film.

5 augustus
Vandaag ben ik naar het Twiske geweest. Dit is een gebied waar ik kan wandelen en op sommige stukjes mag ik loslopen. Midden in dit gebied is water. Samen met het vrouwtje heb ik in het water gelopen. Opeens was de bodem weg en moest ik zwemmen. Dat kan ik dus gewoon! Hier wil ik best nog wel een keer heen. Dan wil ik graag aan een lange lijn en ook mijn bal mee.

2 augustus
In België waar het zusje van Heike woonde, komt weer een boxer te wonen. Thor is zijn naam en hij is geboren op 18 juni 2020.

De gele boxer rechts met een wit streepje over zijn snuit.

30 juli
Wat ligt mijn mand toch lekker. En dan ook nog zachtjes snurken…..

16 juli
Moet je eens kijken, ik heb een nieuwe mand gekregen. Het lijkt wel een bank.
Ik kan heerlijk languit liggen, of met mijn kop op de zachte rand, of opgerold:

14 juli
Vandaag sta ik even stil bij Heike, die vandaag jarig zou zijn.

12 juli
Dibbes, een labradoedel van 1,5 jaar, was ook in het park en daar samen mee gerend. Sita kijkt toe.

9 juli
Vandaag ben ik 10 maanden. Ik mocht weer samen met het vrouwtje op de nieuwe weegschaal, ik weeg nu 24,5 kg. Aangezien de oude weegschaal stuk is, heb ik niet gedaan hoor, mocht ik er nu echt mee spelen. Verder gaat alles goed met me, ik blijf een ondeugende meid die ook wel kan luisteren.

26 juni
Vandaag ook weer een warme dag. Maar ik moet toch even mijn poten strekken hoor. Kijk:


25 juni
Vandaag een zeer warme dag. Ze hebben een badje met water voor me neer gezet. Leuk, maar moet ik daar in? In de sloot stap ik zo, maar dit is wel heel helder water. Lekker ook.
Ik ga er vast wel een keertje in liggen, maar nu nog even niet.

19 juni
Vanmorgen dacht ik, kom op meid je kan het. En het lukte. Ik ben rustig de trap afgelopen. Baas en vrouwtje waren trots op me. Even later ben ik weer rustig naar boven gelopen, ja ja ook dat doe ik heel rustig, maar dat vonden ze niet goed. Teveel traplopen is niet goed voor me, zeiden ze. Nu zit er overdag een hekje voor de trap.
Ik ben nu 9 maanden en begin sommige dingen ineens beter te begrijpen.

7 juni
Vandaag ga ik weer naar huis, maar wat is het campingleven leuk. Je ziet van alles. Ik moet dan wel aan een lijn zitten (ik ben wel te sterk voor een touw aan een grote haring, want de haring is krom) maar dat is niet erg.

Spelen/kauwen op een plastic fles tot die plat is, in mijn mand liggen of er nog net in, liggend water drinken, tegen de luifel aanhangen of op schoot zitten, naar iedereen kijken die over de camping loopt. En natuurlijk wandelen in de bossen. Koeien in de wei vind ik leuk, maar niet in de stal als ze hun kop door de rekken steken om gras te eten.
O ja en slapen in de caravan. Ik duik om 8 uur ’s avonds mijn mand in en kom er om 8 uur ’s morgens weer uit.
Ik heb enorm genoten en hoop dat we gauw weer met de caravan op stap gaan.

bot en plastic fles

26 mei
Rollen op het gras deden Nikkie en Heike als ze op een camping kwamen. Zo werd de campingplek goedgekeurd en konden baas en vrouwtje de spullen neerzetten.
Ik moet dat nog leren. Maar na een paar dagen ging ik toch rollen.

23 mei
Wandelen en soms klauteren in het bos.

21 mei
Ja hoor, de caravan werd achter de auto gehangen en ik ben nu voor het eerst in mijn leven op een camping, nu in Limburg. Ik moet wel aan een lijn want anders loop ik weg, denken ze.
Maar ik loop steeds de zelfde kant om bij het paaltje heen en ineens is de lijn heel kort. Dan maar knagen aan het touw, maar ik krijg het (nog) niet door.
Als het heel warm is, ga ik onder de caravan liggen. Dit is een heel koel plekje. En ja, even op schoot zitten, hoort er ook bij.

13 mei
Nog even een plaatje toen de zon scheen.

Ik mag ook af en toe in de caravan kijken, leuk is het daar.
Wanneer gaan we op reis? Want dat schijnt heel leuk te zijn.
En een traditie die ik graag wil voortzetten: de kontjes van het stokbrood eten.
Heike, Nikkie en Sasja aten dat ook.

9 mei
Vandaag ben ik precies 8 maanden jong. Ze zeggen dat ik een soms niet gehoorzaam boxermeisje ben, pffffff. Nou, ik kan soms best wel gehoorzamen hoor. Als de baas met mij oefent dat ik voor hem moet zitten, doe ik dat prima. Ik krijg dan een klein beloningsbrokje of een klein stukje kaas. Naast de baas zitten doe ik ook goed, als hij weg loopt blijf ik zitten, ik kom als hij me roept en ga af als dat moet. Goed hè.
Maar buiten in het park als ik achter mijn bal aan ren, dan ga ik de bal niet terugbrengen. Ja, ik ren wel richting baas maar leg de bal niet neer. Dat moet ik dus nog leren.
De trap oplopen doe ik heel rustig, ja ja ik kan ook wel iets rustigs doen.
Maar naar beneden durf ik niet, ik zet mijn 4 remmen aan. Al houden ze mij een kauwstaaf voor, ik ga niet naar beneden.
Ik ben dus 8 maanden en ik mocht weer op de weegschaal. Ik weeg nu 22,5 kg. Eigenlijk iets te licht. Maar beter zo dan te zwaar, want nu krijg ik af en toe een koek, mmm lekker. Ook nu heb ik weer gek gedaan met de weegschaal, die ging door mijn springen ineens op zijn kop liggen. Toen was het niet meer leuk meer want hij piepte en bewoog niet meer.

24 april
Mijn mand stond even buiten op de bank en mijn kussen lag op de stoel.
Het zonnetje schijnt en wat doe je dan als boxer? In een scheve mand op de bank zitten.

18 april
Vrouwtje heeft in de buurt met Yvonne gewandeld. Ik bleef thuis. Ik moest wel even Yvonne knuffelen. Leuk samen op de foto met Yvonne, haha. Je ziet van haar 2 ogen, 1 oog en geen ogen:

15 april
Ineens komt het vrouwtje naar me toe. Ze ziet dat mijn rechteroog dik is en bijna dicht zit.
Dierenarts gebeld en het moet gekoeld worden. Ging niet echt makkelijk want ik blijf natuurlijk niet rustig zitten/liggen. Een uur later krijg ik ook bulten op mijn voorpoten en later op mijn hele lijf. Weer de dierenarts gebeld en ik moet toch maar komen. Alleen in deze tijd mag het vrouwtje niet mee naar binnen, geen probleem hoor ik loop zo met de dierenarts mee. Ik krijg een injectie, ook zo gedaan en ik mag weer mee naar huis. Het blijkt een allergische reactie van iets, niemand weet waarvan, te zijn. Vooral jonge honden die overal hun neus insteken, kunnen dit oplopen. De volgende dag moeten de bulten, die inmiddels ook op mijn rechteroog en verder op mijn kop zitten verdwenen zijn.
Vrouwtje vertelde nog dat Nikkie, ook een boxer die hier woonde, ook bulten had toen ze 6 maanden was. Ze heeft daarna er nooit meer last van gehad. Nou, dat hoop ik ook, want ik zie er niet uit. Kijk maar:

14 april
Vanavond kreeg het vrouwtje een mailtje uit België waar Hanna, het zusje van Heike (de vorige boxer die hier woonde) is overleden. Ze is 7 jaar en 9 maanden geworden. Voor haar een mooie leeftijd, want ze heeft heel wat in haar leven mee gemaakt, 4 maanden jong en een gebroken poot, maar 1 nier, darmproblemen vanwege het eten van een tube zalf, artrose. Dat ze een tijdschrift eerder uit had dan haar vrouwtje, gaf geen problemen hoor, wel voor het vrouwtje.
Het zal daar stil zijn zonder Hanna.

12 april
Ik heb een balletje in de tuin gevonden, waar ik mee kan spelen. Ik ren me suf om de caravan, achter een bank langs (dit rondje houd ik wel even vol), gooi het balletje “per ongeluk” in de plantenbank, waar ik hem zelf wel even uithaal. Of ga onder de caravan liggen waar niemand bij me kan.

later op de middag uitrusten op mijn bank in de kamer

6 april
Vandaag kwam Yvonne op de fiets. Mooi weer dus dat wordt in de tuin zitten. Ik spring gezellig naast haar op de bank en ga met haar knuffelen. Maar ik ben natuurlijk weer iets te enthousiast: met gevolg dat ik haar een bloedneus bezorg. Gelukkig was ze niet al te boos maar ik moet haar in het vervolg iets minder uitbundig begroeten. Maar of mij dit gaat lukken……..

29 maart
Vandaag wilde ik zelf proberen om op de weegschaal te gaan staan. Ik krijg de weegschaal wel aan, maar er op stilstaan dat lukt me niet. Dan maar samen met het vrouwtje en dan het vrouwtje alleen. De uitkomst is 21,6 kg.


27 maart
Hé wat staat daar op de grond?

26 maart
Het zonnetje schijnt en de tuindeur staat open. Ik kan weer door de tuin rennen en stukjes schors uit de plantenbak jatten. Ik weet dat ik geen schors mag pakken, maar ja…..
En dan komt boxer Endy langs. Er is een kleine opening in de schutting waar ik door kan kijken en zie dan wie er langs loopt. Het vrouwtje van Endy heeft er foto’s van gemaakt.

nog even van de laatste zonnestralen genieten

12 maart
Vandaag werd een pakket bezorgd dat voor mij is. Ik kan ik voorlopig weer eten!

11 maart
Vanmiddag weer met Indy en Jacco gespeeld in het park.

In het filmpje zijn we even rustig en hoor je Sita (klein hondje) op de achtergrond blaffen.

Na verloop van tijd werd ik vast gepakt en moest ik mee naar het strandje. Ik zag er niet meer uit, overal zat blubber. Mijn poten en buik waren helemaal zwart. De baas moest me wel in het water zetten, want het water is best wel koud. Maar eenmaal in het water vond ik het niet meer erg en liep ik een stukje naar Indy toe, die ook moest badderen. Ik moet alleen nog leren dat ik geen water moet drinken, want daar moet je veel van plassen.

9 maart
Vandaag ben ik een half jaar. Ik mocht weer op de weegschaal en weeg nu 19,5 kg. Volgens de tabel zou ik dan bij 14 maanden (volwassen) ca. 30 kg wegen. En dat is een mooi gewicht voor een Boxer-meisje. En natuurlijk een foto voor het boek.

29 februari
Bijna elke dag loop ik met de baas en vrouwtje in het park waar ik los mag lopen.
Aangezien het veel geregend heeft, staan de grasvelden onder water, ook zijn niet alle paden meer begaanbaar. Vanmiddag waren o.a. Endy, Sita, Chickie en Bollie (een Rotweiler bijna even jong als ik) ook in het park. Behalve Sita (een klein ouder hondje) hebben we over het grasveld gerend en gedold. We zagen er niet meer uit. Thuisgekomen werd ik naar de badkamer gedragen en onder de douche gezet. Dit was voor mij de eerste keer, maar vond het niet vervelend. Wat een zwart water kwam er van mij af. En het afdrogen, is voor mij een gevecht met de handdoek.

28 februari
Mijn eerst grote bot is helemaal op. Kauwen op een bot vind ik lekker en het is goed voor mijn kiezen. Nu heb ik een nieuw bot gekregen, groter dan het vorige.

14 februari
Helemaal vergeten te vertellen. 9 februari was ik 5 maanden jong en mocht ik weer op de weegschaal. Ik spring met 4 poten tegelijk op de weegschaal, dan gaat ie piepen, maar er rustig op gaan staan is niets voor mij. Dan maar samen met het vrouwtje en even rekenen. Ik weeg nu 16,9 kilo. b n b xcfcghhgcfxdfdfghjkl'[;p Ik probeerde zelf te typen, maar dit is niet leesbaar. Dit laat ik toch maar aan vrouwtje over.

10 februari
Het gaat nu goed met mijn poot en hoef niet meer in de soda. Ook weer meegemaakt.
Gisteren heeft het hier behoorlijk gestormd. Niets voor mij, steeds vielen er takken in de tuin, soms zelf tegen het raam.
Maar buiten vind ik het heerlijk en heb ik geen last van de storm. Ze worden wel een beetje moe van me, want ik wil iedere tak die ik zie verplaatsen.

7 februari
Afgelopen week moest ik vanwege een ontstoken teen met mij poot in een soda-badje zitten. Was eerst wel even wennen en moest het vrouwtje mijn pootje tegenhouden zodat ik hem niet meteen weer uit het water trok.

30 januari
Sinds eergisteren eet ik rijst met kip, want ik heb een beetje last van diarree. Komt waarschijnlijk van mijn tanden en kiezen. Ze zeggen dat ik heel netjes de rijst opeet. Ik hoorde vertellen dat Heike, de vorige boxer, de hele vloer onder smeerde, maar dat Nikkie, de boxer daarvoor, ook netjes de rijst op at. Ik hoop maar gauw dat ik weer gewoon mijn brokken krijg, want ik heb steeds honger.

29 januari
Vanmiddag heb ik Jacco, een half jaar oude Rotweiler in het park gezien. Hij moet nog wennen om los te lopen

28 januari

ik heb mijn speeltjes keurig neergelegd voor de foto

19 januari
Vandaag reden we naar Soest. Eerst heb ik met Rik in zijn huis gespeeld. Hij is 7 jaar en wees me af en toe terecht als ik wat te wild deed. Daarna weer in de auto naar een mountainbikeparcours waar Yvonne aan een wedstrijd mee deed. Bleek dat ik eerst een trap op moest lopen. Voor ze er erg in hadden, was ik al boven. Traplopen kan ik dus ook.

Na afloop moest ik natuurlijk die trap weer af, ook dat ging prima. In de auto terug naar huis heb ik geslapen, ik was best wel moe van het spelen en het kijken naar al die mountainbikers. Thuisgekomen wilde ik ook de trap op lopen, maar ben op de 4e tree door het vrouwtje opgepakt. Traplopen is nog helemaal niet goed voor mij.

11 januari
Vanmorgen ben ik voor het eerst naar “school”geweest. Pfffff daar word je moe van.
Eerst moest ik gaan zitten. Dan kan ik wel, alleen ga ik recht tegenover het vrouwtje zitten, maar op school moet ik naast het vrouwtje zitten. Daar moeten we thuis maar goed op gaan oefenen. Ik moest ook stukjes aan de riem naast het vrouwtje lopen. Soms ging het wel maar ook dolle boel, want ik wilde alleen maar spelen met de riem. Ineens zat het vrouwtje onder het bloed van mij. Mijn hoektand rechtsonder was er uit gegaan doordat ik met de riem ging spelen, wat niet mag.
Onderweg naar huis viel ik al in slaap en verder heb ik de hele middag geslapen.
Donderdag wilde ik aan een schoenveter trekken, toen ging er ook een hoektand uit.
En later zag ik op het kleed een melkkies liggen. Ja, ik ben aan het wisselen.

9 januari
Vandaag ben ik 4 maanden jong. Gezellig met de baas op de bank zitten:

waarover “praten” wij, wij “praten” over …….mijn gewicht. Ik weeg inmiddels 14,1 kg.

Nog een paar foto’s van mij op de bank.

8 januari
Vandaag heb ik met mijn vriendin Indy ( een Bouvier) in het park gerend.

vrouwtje van Indy had een telefoon mee.

5 januari
Ik moet toch echt even kijken wat er daar in de tuin gebeurt.

4 januari
Ze hebben voorlopig nog een bank in de kamer gezet. Ik mag daarop zitten, want op de andere bank nam ik teveel ruimte in. Ja, ja ik ben weer gegroeid.
Dus op mijn bank een tukkie doen, kussen omgegooid en slapen maar. Dit ligt toch lekker, kijk:

Moet ik ook nog even vertellen. Ik kan van de bank springen, zelfs over de achterkant heen.

1 januari
Gisteren overdag tijdens het wandelen was ik helemaal niet bang voor het vuurwerk. Als ik knallen hoorde, dan ging ik rustig zitten en kijken waar het vandaan kwam.
Om 22.30 uur moest ik een plasje doen in al die herrie en flitsen en dat vond ik niet leuk. Om 0.00 uur ging hier behoorlijk veel vuurwerk af, maar ik kauwde lekker op mijn pensbotje en zo had ik minder aandacht voor de flitsen.