Dagboek 2020

29 maart
Vandaag wilde ik zelf proberen om op de weegschaal te gaan staan. Ik krijg de weegschaal wel aan, maar er op stilstaan dat lukt me niet. Dan maar samen met het vrouwtje en dan het vrouwtje alleen. De uitkomst is 21,6 kg.


27 maart
Hé wat staat daar op de grond?

26 maart
Het zonnetje schijnt en de tuindeur staat open. Ik kan weer door de tuin rennen en stukjes schors uit de plantenbak jatten. Ik weet dat ik geen schors mag pakken, maar ja…..
En dan komt boxer Endy langs. Er is een kleine opening in de schutting waar ik door kan kijken en zie dan wie er langs loopt. Het vrouwtje van Endy heeft er foto’s van gemaakt.

nog even van de laatste zonnestralen genieten

12 maart
Vandaag werd een pakket bezorgd dat voor mij is. Ik kan ik voorlopig weer eten!

11 maart
Vanmiddag weer met Indy en Jacco gespeeld in het park.

In het filmpje zijn we even rustig en hoor je Sita (klein hondje) op de achtergrond blaffen.

Na verloop van tijd werd ik vast gepakt en moest ik mee naar het strandje. Ik zag er niet meer uit, overal zat blubber. Mijn poten en buik waren helemaal zwart. De baas moest me wel in het water zetten, want het water is best wel koud. Maar eenmaal in het water vond ik het niet meer erg en liep ik een stukje naar Indy toe, die ook moest badderen. Ik moet alleen nog leren dat ik geen water moet drinken, want daar moet je veel van plassen.

9 maart
Vandaag ben ik een half jaar. Ik mocht weer op de weegschaal en weeg nu 19,5 kg. Volgens de tabel zou ik dan bij 14 maanden (volwassen) ca. 30 kg wegen. En dat is een mooi gewicht voor een Boxer-meisje. En natuurlijk een foto voor het boek.

29 februari
Bijna elke dag loop ik met de baas en vrouwtje in het park waar ik los mag lopen.
Aangezien het veel geregend heeft, staan de grasvelden onder water, ook zijn niet alle paden meer begaanbaar. Vanmiddag waren o.a. Endy, Sita, Chickie en Bollie (een Rotweiler bijna even jong als ik) ook in het park. Behalve Sita (een klein ouder hondje) hebben we over het grasveld gerend en gedold. We zagen er niet meer uit. Thuisgekomen werd ik naar de badkamer gedragen en onder de douche gezet. Dit was voor mij de eerste keer, maar vond het niet vervelend. Wat een zwart water kwam er van mij af. En het afdrogen, is voor mij een gevecht met de handdoek.

28 februari
Mijn eerst grote bot is helemaal op. Kauwen op een bot vind ik lekker en het is goed voor mijn kiezen. Nu heb ik een nieuw bot gekregen, groter dan het vorige.

14 februari
Helemaal vergeten te vertellen. 9 februari was ik 5 maanden jong en mocht ik weer op de weegschaal. Ik spring met 4 poten tegelijk op de weegschaal, dan gaat ie piepen, maar er rustig op gaan staan is niets voor mij. Dan maar samen met het vrouwtje en even rekenen. Ik weeg nu 16,9 kilo. b n b xcfcghhgcfxdfdfghjkl'[;p Ik probeerde zelf te typen, maar dit is niet leesbaar. Dit laat ik toch maar aan vrouwtje over.

10 februari
Het gaat nu goed met mijn poot en hoef niet meer in de soda. Ook weer meegemaakt.
Gisteren heeft het hier behoorlijk gestormd. Niets voor mij, steeds vielen er takken in de tuin, soms zelf tegen het raam.
Maar buiten vind ik het heerlijk en heb ik geen last van de storm. Ze worden wel een beetje moe van me, want ik wil iedere tak die ik zie verplaatsen.

7 februari
Afgelopen week moest ik vanwege een ontstoken teen met mij poot in een soda-badje zitten. Was eerst wel even wennen en moest het vrouwtje mijn pootje tegenhouden zodat ik hem niet meteen weer uit het water trok.

30 januari
Sinds eergisteren eet ik rijst met kip, want ik heb een beetje last van diarree. Komt waarschijnlijk van mijn tanden en kiezen. Ze zeggen dat ik heel netjes de rijst opeet. Ik hoorde vertellen dat Heike, de vorige boxer, de hele vloer onder smeerde, maar dat Nikkie, de boxer daarvoor, ook netjes de rijst op at. Ik hoop maar gauw dat ik weer gewoon mijn brokken krijg, want ik heb steeds honger.

29 januari
Vanmiddag heb ik Jacco, een half jaar oude Rotweiler in het park gezien. Hij moet nog wennen om los te lopen

28 januari

ik heb mijn speeltjes keurig neergelegd voor de foto

19 januari
Vandaag reden we naar Soest. Eerst heb ik met Rik in zijn huis gespeeld. Hij is 7 jaar en wees me af en toe terecht als ik wat te wild deed. Daarna weer in de auto naar een mountainbikeparcours waar Yvonne aan een wedstrijd mee deed. Bleek dat ik eerst een trap op moest lopen. Voor ze er erg in hadden, was ik al boven. Traplopen kan ik dus ook.

Na afloop moest ik natuurlijk die trap weer af, ook dat ging prima. In de auto terug naar huis heb ik geslapen, ik was best wel moe van het spelen en het kijken naar al die mountainbikers. Thuisgekomen wilde ik ook de trap op lopen, maar ben op de 4e tree door het vrouwtje opgepakt. Traplopen is nog helemaal niet goed voor mij.

11 januari
Vanmorgen ben ik voor het eerst naar “school”geweest. Pfffff daar word je moe van.
Eerst moest ik gaan zitten. Dan kan ik wel, alleen ga ik recht tegenover het vrouwtje zitten, maar op school moet ik naast het vrouwtje zitten. Daar moeten we thuis maar goed op gaan oefenen. Ik moest ook stukjes aan de riem naast het vrouwtje lopen. Soms ging het wel maar ook dolle boel, want ik wilde alleen maar spelen met de riem. Ineens zat het vrouwtje onder het bloed van mij. Mijn hoektand rechtsonder was er uit gegaan doordat ik met de riem ging spelen, wat niet mag.
Onderweg naar huis viel ik al in slaap en verder heb ik de hele middag geslapen.
Donderdag wilde ik aan een schoenveter trekken, toen ging er ook een hoektand uit.
En later zag ik op het kleed een melkkies liggen. Ja, ik ben aan het wisselen.

9 januari
Vandaag ben ik 4 maanden jong. Gezellig met de baas op de bank zitten:

waarover “praten” wij, wij “praten” over …….mijn gewicht. Ik weeg inmiddels 14,1 kg.

Nog een paar foto’s van mij op de bank.

8 januari
Vandaag heb ik met mijn vriendin Indy ( een Bouvier) in het park gerend.

vrouwtje van Indy had een telefoon mee.

5 januari
Ik moet toch echt even kijken wat er daar in de tuin gebeurt.

4 januari
Ze hebben voorlopig nog een bank in de kamer gezet. Ik mag daarop zitten, want op de andere bank nam ik teveel ruimte in. Ja, ja ik ben weer gegroeid.
Dus op mijn bank een tukkie doen, kussen omgegooid en slapen maar. Dit ligt toch lekker, kijk:

Moet ik ook nog even vertellen. Ik kan van de bank springen, zelfs over de achterkant heen.

1 januari
Gisteren overdag tijdens het wandelen was ik helemaal niet bang voor het vuurwerk. Als ik knallen hoorde, dan ging ik rustig zitten en kijken waar het vandaan kwam.
Om 22.30 uur moest ik een plasje doen in al die herrie en flitsen en dat vond ik niet leuk. Om 0.00 uur ging hier behoorlijk veel vuurwerk af, maar ik kauwde lekker op mijn pensbotje en zo had ik minder aandacht voor de flitsen.