Dagboek 2018

29 december
Yvonne is hier nog steeds aan het logeren. Ze zit helaas nog wat langer in het gips, elke morgen kom ik naar netjes even begroeten voordat ik met de baas mee naar buiten ga. Gezellig hoor!
Op 25 december was Dennis hier ook en deden ze cadeautjes. Dan moet je opletten en wakker blijven hoor. De inhoud vind ik nog niet zo spannend, de papiertjes des te meer. Mag ik eindelijk eens lekker scheuren zonder dat ze boos worden, al word je daar wel moe van hoor. En dan zaten er ook nog 2 cadeautjes voor mij bij, aardig he.

En dan een filmpje waarbij ik mijn eigen pakje uit mag pakken en nog 1 waarbij Dennis alle papiertjes in een mand stopt en ik ze er maar weer uithaal (wat denkt ie nou!).

17 december
Sinds zaterdagavond is Yvonne hier op visite. Ik snap er alleen nog niet zo veel van. Ik zie haar wel, maar echt bij haar komen mag ik niet. Al probeer ik wel af en toe een knuffel te halen en krijg ik te horen dat ik lief ben. Vrouwtje heeft verteld dat ze is gevallen met mountainbiken en 2 scheurtjes in haar enkel heeft en nu tot onder haar knie met een gipsspalk zit. Ze heeft ook krukken die ik natuurlijk al even heb besnuffeld. Rare dingen hoor. En zo heeft het vrouwtje me op de foto gezet, met mijn “voelsprieten” aan.

29 oktober
Vrouwtje kwam bij het opruimen mijn oude puppymandje (ruim 6 jaar oud) tegen.
En ja, ik pas er nog in.  Wel even draaien en draaien en draaien.

21 oktober
Wat kan het mooi zijn in het losloopgebied vlak bij huis.

10 september
Pffff ik kan nu thuis echt uitrusten. Ik ben op een camping geweest in de  Achterhoek. Daar kan je lekker wandelen, heuveltjes op en af rennen. En mijn favoriete bezigheid blijft toch wel het bos netjes maken. Of te wel takken, soms wel 3 meter lang,  verslepen en ergens anders weer neerleggen. Of een mooie dikke tak meenemen naar de camping. Er lag al een hele verzameling.
Bijna aan het einde van een wandeling begon het hard te regen, vind ik al niet zo leuk en toen begon het ook nog te hagelen. Grrrr dat doet pijn op mijn velletje. Maar als daarna weer de zon schijnt, dan ben ik het gauw vergeten.
Eerst kwam Yvonne een nachtje slapen, ik wilde best in haar tent liggen hoor, en daarna nog Dennis. Was ook gezellig in de tent, maar ik ben toch maar in mijn eigen mand gaan liggen in de caravan. 3 dagen voor we weer naar huis zouden gaan, kwam Sita (daar wandel ik elke dag mee) ook op de camping. Gezellig hoor.

15 augustus
Vanmorgen heb ik gewandeld in Huizen. Er is daar een hondenlosloopgebied. Ik heb natuurlijk even kennis gemaakt met een paar honden. Met één heb ik gerend door het dorre maisveld. De baas kon aan de pluimen zien waar we waren. We liepen ook door een afgebakend gebied waar grazers kunnen lopen, maar nu waren ze er niet en mocht ik los lopen.
In 2004 met Sasja en in 2006 met Nikkie zijn daarvan foto’s gemaakt. Het vrouwtje heeft nu ook een foto gemaakt, maar de den en de boomstam zijn er niet meer.

1 augustus
Ik kreeg een foto van Hanna. Zij heeft een mooie koelmat gekregen.  Pff ik moet het met die handdoek doen, ook prima hoor. De eerste dag begreep ze niet dat ze er op moest liggen om het wat koeler te krijgen. Maar nu heeft ze het helemaal door.
Echt cool hoor 😀

25 juli
Vrouwtje heeft vanwege de hitte een natte handdoek op de grond gelegd. Heerlijk om daar op te liggen. Toen ik aan het eten was, heeft de baas die handdoek op mijn rug gelegd, pfff maakte mij niets uit, mijn brokken zijn veel belangrijker. Vrouwtje was wel te laat om een foto te maken 😉
1,5 Week geleden waren we nog in Limburg op een camping. Ook daar was het wel warm, want ik lag geregeld onder de caravan, maar niet zo warm als het vandaag is. Ik blijf maar lekker binnen en lig dan af en toe op de handdoek.

21 juni
Ik ben op reis geweest. Deze keer zat ik op de achterbank van de auto, mooi hoor. Je ziet veel meer. Vrouwtje heeft weer foto’s van mij gemaakt. Als ik een muurtje zie, dan moet ik even kijken wat daar achter te zien is.  Ook heb ik op een roostertrap gelopen. Pffff goed opletten dat je je tenen uit elkaar zet. Geklommen over stenen, ook dan goed opletten hoe je je poten neerzet, bij een ouderwetse pomp water gedronken. Op een strand in Spanje mocht ik niet komen anders kregen we een boete. Een rotweiler begroet, nee het was niet Joep.

29 maart
Gisteren heb ik een nieuw speeltje gekregen, een flamingo.
Hij maakt ook geluid, wat ik helemaal het einde vind.

25 maart
Ik ben zo trots op mijn zusje Hanna! Zij kan al weer 1,5 uur wandelen, wel aan de riem, anders gaat ze hardlopen en dan moet de tocht korter zijn. Na de wandeling is het dan goed rusten:

23 maart
Vanmiddag zag ik een vreemde hond in het park. Eerst even kennis gemaakt en daarna samen gespeeld. En ja, ik hoorde mijn naam roepen maar rende toch door naar het water. Toen ik en die andere hond het water weer uitkwamen waren we gitzwart. Mijn vriendinnetje was aan de onderkant geheel zwart in plaats van wit en ik had geen witte voeten meer. We zijn maar meteen doorgerend naar het “strandje” en hebben ons daar gewassen. Pas toen mochten we weer aan de lijn en naar huis.

15 maart
Vanochtend scheen het zonnetje, dus ik ging meteen voor de tuindeur zitten. De baas deed de deur open en ik naar buiten. Ik ging voor de bank op de tegels  in de zon zitten, maar dat is toch nog wel koud aan je kont. Dan maar weer naar binnen en op het vloerkleed in de zon liggen. Ook lekker hoor.

2 maart
Bijna de hele vijver in het losloopgebied is bevroren. Ik speelde met een witte hond en ineens rende hij het ijs op. En ik…. ik bleef keurig aan de kant. Baas was heel trots op me. Bij een wak zag ik 3 reigers en ook 2 witte reigers. De baas was al aan het zoeken naar zijn telefoon om een foto te maken, maar helaas lag de telefoon thuis.

11 februari
Het vrouwtje heeft ook een zeepje laten maken van Nikkie. Zie hier het resultaat

6 februari
Ik kreeg van Hanna een foto waarop te zien is dat ze al wat grijs wordt bij haar bek. Dan natuurlijk ook een foto van mijn bek.

en nog een foto van Hanna met haar maatje Angel

14 januari
Vandaag ben ik precies 5,5 jaar oud. Een reden voor het vrouwtje om mij op de weegschaal te zetten. Nou, ze kan trots op me zijn want ik weeg 30,2 kg. Dat woog ik een half jaar geleden ook.
Gisteren heb ik weer met Endy gespeeld. Het gaat een stuk beter met haar nu ze druppels krijgt. Kijk, hier spelen we samen met een stok: 

1 januari 2018

Ik wens al mijn vrienden en vriendinnen en hun bazen een 
Ik heb met de jaarwisseling naar het vuurwerk gekeken en vond het prachtig.
Maar na een half uur had ik er
genoeg van en ben ik gaan